Michelin a Glénat představili magazín Etoile

Michelin a Glénat představili magazín Etoile

Etoile, magazín vydávaný nakladatelstvím, které tiskne i průvodce Michelin, se dostane do prodeje 25.
dubna.
Za jeho vznikem stojí dva lídři v oblasti gastronomie, Michelin – se svými průvodci po hotelech a
restauracích, a Glénat, vydavatelství knih o vaření. Obě společnosti spojily síly a vytvořili magazín
speciálně věnován gurmánům a gurmetům. Čtenáři v něm mohou objevit informace o restauracích,
šéfkuchařích a místech zaslíbených dobré kuchyni. Zároveň se zde mohou dozvědět aktuální trendy ve
vaření a sledovat práci inspektorů Michelin po celé Francii. Zkrátka v jednom časopise jsou všechny
údaje, které potřebujete znát, pokud hodláte cestovat za francouzskou kuchyní a poznat její taje.
Stejně jako průvodci Michelin, kteří již vice než 100 let usnadňují cestovatelům snáze a jednodušeji
cestovat, tak i cíl magazínu Etoile je podobný. Usnadnit poznávání francouzské kuchyně a ulehčit
čtenářům orientaci v dobré kuchyni.
Každoročně se čtenáři mohou těšit na 6 čísel umožňujících se dozvědět nejnovější informace ze světa
gastronomie. Nejžhavější novinky, profily šéfkuchařů i nových tváří, které si své místo teprve hledají.
To vše doplněno obsáhlými přehledy vinných sklepů, archivních vín a mist, která stojí za to navštívit s
přáteli. Etoile si klade za cíl, stát se místem spojujícím lidi s vášní o gastronomii.
V prvním čísle můžete společne s Jeanem Georgesem cestovat z New Yorku do Marseille a z
Geráldem Passédatem z vinic Bandol do restaurace Michela Guérarda, nebo si prohlédnout víkendový
hotel Le Meurice.
Každé vydání je rozděleno do čtyřech sekcí: novinky, gourmetské stolování, cestování a víno.
Časopis vychází ve francoužštině za cenu €4.90. Zakoupit jej můžete v Belgii, Kanadě, Švýcarsku a
Francii.